Historien om SKIL

SKIL elværktøj

Siden 1961 har SKIL haft hovedkontor i Breda i Holland. I 2023 flyttede SKIL i nye flotte lokaler, men stadig i Breda i Holland.

SKIL elværktøjs historien går tilbage til 1924 da SKIL opfandt verdens første rundsav. Den første udgave var en "machete" og blev lavet i 1921 til at skære sukkerør. Edmond Michel udviklede en prototype i 1923 som er den rundsav vi alle kender idag. Edmond Michel som havde værksted i New Orleans blev omtalt i et dagblad for sin opfindelse og den artikkel læser Joseph W. Sullivan da han er på en rejse fra Minneapolis til Florida. Joseph bliver så interesseret at han fortsætter sin forretningsrejse til New Orleans for at møde Edmond Michel. I 1924 grundlægger de sammen "The Michel Electric Handsaw Company". Deres banebrydende RUNDSAV får navnet "SKILSAW". I 1926 ændre virksomheden navn til "SKILSAW incorporated".

Se SKIL 20V GDS serien her: SKIL elværktøj 20V | RUNDSAV | stiksav | samme batteri (hmwtrading.dk)

skil elværktøj 20v akku

Chervon som ejer SKIL har hovedkontor i NANJING i Kina. Et stort flot arkitektonisk hovedkontor og nogle super moderne produktionsfaciliteter. Hoved kontoret har 7000m2 græs på taget og solceller på produktionshallerne. En topmoderne virksomhed som producere elværktøj for nogle af verdens førende elværktøj brands.

SKIL har nyt hovedkontor i Breda i Holland. Tidligere da SKIL var ejet af Bosch, delte SKIL hovedkontor med Bosch i Breda. Det oprindligere SKIL hovedkontor åbnede i 1961 i Breda i Holland.

1961 

2023

Historien om SKIL elværktøj starter i 1924, se filmen her: